Visionists söker bildanalytiker

Visionists grundades i Göteborg 2011 och utvecklar en plattform för bildanalys av utomhusmiljöer. Vi fokuserar bland annat på videotracking i krävande utomhusmiljöer, med målet att bli världsledande inom området. Vi genomför även konsultuppdrag och har arbetat med flera av Sveriges största företag inom bildanalys och visionsystem. För att få ut vår egenutvecklade teknik i konkreta tillämpningar söker vi fler medarbetare som vill vara med och utveckla plattformen, samt bli en del av det starka team vi nu bygger upp. Vi utnyttjar teknik i absolut framkant, med starkt fokus på deep learning. Problemlösning på hög nivå är karaktäristiskt för såväl vår verksamhet som våra medarbetare.

Som bildanalysexpert kommer du självständigt att genomföra design av bildanalysalgoritmer till såväl kundprojekt som till vår plattform. Du kan genomföra litteraturstudier, utvärdera algoritmer kvantitativt och kvalitativt samt välja ut lämpliga algoritmer och sedan förbättra och anpassa dessa.

Vi söker dig som är teknisk licentiat eller doktor inom bildanalys. Du har kompetens att implementera forskningsaktuella algoritmer i C++ självständigt eller genom att du handleder utvecklare med mindre bildanalysbakgrund i deras arbete. Du granskar andras arbete och säkerställer att utvecklad mjukvara håller hög kvalitet ur algoritmsynpunkt.

Meriterande är erfarenhet av industriell utveckling i C++ samt erfarenhet av prestandaoptimering med SSE-assembler och OpenCL. Har du dessutom erfarenhet av automation, fordonsindustri, kameraövervakning, medicinteknik eller andra områden där kamerateknik och bildanalys används så ser vi även det som en stor fördel.

Skicka din ansökan till career@visionists.se senast 2a maj.
www.visionists.se